Met een waterontharder altijd en overal kalkvrij water

Minder kalkaanslag en heerlijk zacht water met een Waterluxe waterontharder

Overlast door kalk in je leidingwater

We spreken van hard water als je kalk in je leidingwater hebt. Die kalk kan veel overlast geven. Het zorgt voor kalkaanslaag in je huishoudelijke apparaten en op je sanitair, maar ook voor hogere stookkosten. Daarnaast is hard water slecht voor je huid. In Nederland bevat het leidingwater op veel plaatsen kalk. Kalkvrij water komt vrijwel nergens uit de kraan. Ons water bevat over het algemeen heel wat calcium en magnesium. De hoeveelheid varieert, maar vrijwel overal is een waterontharder een goede investering.

Waterontharders van Waterluxe

ABL Installatie verkoopt en installeert waterontharders van Waterluxe. Deze waterontharders filteren het water met harskorrels die calcium en magnesium opnemen uit het water. De harskorrels worden vervolgens automatisch schoongespoeld met zout. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Makkelijker kan het niet. Sommige huishoudens gebruiken meer water dan andere. Hier moet de capaciteit van de waterontharder op worden aangepast.

De voordelen van een waterontharder


  • Minder kalkaanslag en makkelijker schoonmaken

  • Zacht water is beter voor je huid en haren

  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

  • Door zacht water daalt je energieverbruik 

  • Schoner afvalwater, dus goed voor het milieu 

Meer weten over waterontharders?

ABL Installatie levert en plaatst waterontharders van Waterluxe in verschillende typen en uitvoeringen. Al deze waterontharders werken volgens hetzelfde principe: ze filteren met harskorrels calcium en magnesium uit het water. Welke waterontharder voor jou de meest geschikte keuze is, hangt in ieder geval af van twee dingen: wat is de gewenste capaciteit en op welke plaats wil je de waterontharder laten installeren? 

Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van een waterontharder? Vul dan het offerteformulier in. Je ontvangt van ons snel een geheel vrijblijvend advies met prijsopgave.